Производителят на електрически автомобили  Tesla ще започне да приема криптовалутата

...
Производителят на електрически автомобили  Tesla ще започне да приема криптовалутата
Коментари Харесай

Tesla ще започне да приема доджкойн за някои стоки

Производителят на електрически автомобили  Tesla ще стартира да приема криптовалутата доджкойн като разплащателно средство за някои свои артикули, разгласи шефът на компанията Илон Мъск в Twitter, представен от Ройтерс.

„ Teslа ще направи допустима покупката с доджкойн на брандирани артикули и ще забележим по какъв начин ще се развият нещата “, написа Мъск в Twitter.

Доджкойнът, който е известен измежду вложителите на дребно, нарастна с 0,20 $ след коментара на Мъск. Другите изявления на шефа на Tesla във връзка с доджкойна, в това число една, в която го дефинира като „ криптото на хората “, донесоха растеж от 5859% на криптовалутата от началото на годината, сочат данни на Coinbase.

Мъск не посочи какви тъкмо брандирани артикули ще могат да бъдат купувани с доджкойн.

Шефът на Tesla, който е прочут като последовател на криптовалутите, през май пусна анкета в Twitter дали компанията да стартира да употребява доджкойна като разплащателно средство.

Същевременно Tesla разгласи неотдавна, че стопира да приема биткойни за покупки на коли. Това става единствено два месеца след началото на тази стратегия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР